Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SPORAZUM O EVROPSKEM GOSPODARSKEM PROSTORU

Na podlagi 40. člena Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru (Ur. l. RS - MP, št. 9/05) ni nobenih omejitev pretoka kapitala, ki pripada osebam s prebivališčem v državah članicah ES ali državah Efte, ter nikakršne diskriminacije na podlagi državljanstva ali kraja prebivališča teh strank ali kraja naložbe tega kapitala. Tudi državljani in pravne osebe Republike Islandije, Kneževine Lihtenštajn in Kraljevine Norveške lahko torej pridobivajo nepremičnine na ozemlju Republike Slovenije brez posebnih omejitev, ki bi veljale samo za tujce, in torej za pridobitev lastninske pravice na nepremičninah v Republiki Sloveniji ne potrebujejo upravne odločbe o ugotovitvi vzajemnosti.

 

Vse države članice ES (sedaj EU - Ko je 1. decembra 2009 začela veljati Lizbonska pogodba, je Evropska unija nadomestila Evropsko skupnost (ES), ki je obstajala od leta 1958, in prevzela vse njene pravice in obveznosti.) so navedene na naslednji povezavi: http://europa.eu/about-eu/countries/member-countries/index_sl.htm

 

Države članice EFTE so navedene na naslednji povezavi: http://www.efta.int/about-efta/the-efta-states