Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

STRATEGIJA URSIKS 2017-2020

 

Strategija Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij 2017-2020 s sloganom »Z zgledom in strokovnostjo - za varno družbo in nove začetke« je temeljni strateški dokument uprave, ki je začrtal cilje, da bomo kot zaporski sistem znotraj družbe še naprej uresničevali svoje poslanstvo.

 

Strategija sledi naslednjim temeljnim vrednotam: zakonitost, nepristranskost in strokovnost; dostojanstvo, spoštovanje, zaupanje ter odgovornost in sodelovanje. Izhajajoč iz poslanstva Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij, sta v strategiji zapisani dve temeljni nalogi: zagotavljanje varnih zaporov za družbo, zaposlene in zaprte osebe ter zagotavljanje možnosti reintegracije za zaprte osebe. Znotraj obeh temeljnih nalog so določena ciljna področja in cilji, ki jih želimo doseči v okviru predlaganih ukrepov. Slednji spodbujajo in vključujejo vsakega posameznika, da prispeva in (s)prejme svoj del vloge v procesu.

 

 

 

Strategija Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij 2017-2020